Zelf maken | Marmerlook vensterbank

Zelf maken | Marmerlook vensterbank

We klussen nog even door!

Sinds een jaar wonen wij in een heel fijn huis een mooie jaren 70 twee-onder-een-kap. We hebben de eerste 4 maanden nadat we de sleutel kregen heel veel geklust en het hele huis is vernieuwd, op de badkamer na want die is echt nog heel goed. De grote klussen hebben we door een aannemer laten doen en kleinere klussen deden en doen we zelf. Wij vinden het dus ook geen probleem dat het huis nog niet helemaal klaar is. 

Door allerlei omstandigheden lukt het alleen nog niet om alle klussen af te maken. Maar we pakken het gewoon wat kleiner aan en doen ieder weekend wel iets. Zo heb ik dit weekend ook iets gedaan, heel makkelijk en met een groot resultaat.

Nog steeds geen vensterbank...

Een van dingen die hoog op mijn lijstje staat is de vensterbank. Of eigenlijk vensterbanken, maar laten we er met 1 beginnen. Laatst kwam was ik even bij de SoLow hier in Amersfoort. Ken je het niet? Dit is een combi van de Action, Xenos en feestwinkel. Ze hebben werkelijk alles! En ik zag daar dus voor slechts € 3,50 een rol plakfolie met marmerlook. En ik ben dus een groot marmer fan (dat kan je hier ook lezen) dus die rol ging mee. En eigenlijk wist ik toen nog niet eens waarvoor ik deze ging gebruiken, ik dacht dat komt nog wel. 

Marmerlook plakfolie - blog Interieurliefhebster

En ineens zag ik bij het raam bij de keuken dat irritante plankje liggen. Een stuk mdf wat mijn man al wel op maat had gemaakt en wat ik dan zou gaan schilderen. Maar momenteel heb ik daar gewoon even geen puf voor (even een mindere gezondheid). En toen dacht ik, dat is het! Ik ga daar het plakfolie op doen. Mocht het mislukken of echt niet staan is het er zo weer af en kan ik altijd nog de kwast pakken. En als die vensterbank klaar is kan ik ook eindelijk een foto op Instagram zetten van dit fijn hoekje was mijn gedachte.

Aan de slag!

Dus hup, de eettafel leeggemaakt. Goede schaar erbij gepakt en aan de slag. Ik ga de stappen voor je toelichten zodat jij ook aan de slag kan gaan.

Marmerlook plakfolie - blog Interieurliefhebster

  • Stap 1: Het plakfolie op maat knippen, zorg voor voldoende ruimte rondom het plankje.
  • Stap 2: Maak het eerste stukje plakfolie los en begin voorzichtig te plakken.

Marmerlook plakfolie - blog Interieurliefhebster

Marmerlook plakfolie - blog Interieurliefhebster

  • Stap 3: Maak stukje voor stukje het plakfolie los, totdat je het hele plankje hebt geplakt.
  • Stap 4: Draai heel voorzichtig het plankje om. Je moet namelijk de randen nog plakken.

Marmerlook plakfolie - blog Interieurliefhebster

  • Stap 5: Plak eerst één lang deel. Trek het goed strak over de rand heen.
  • Stap 6: De hoekjes, die zijn natuurlijk wat lastiger. Je kan ze op verschillende manieren plakken. Ik heb 2 knipjes gemaakt om het over elkaar te kunnen vouwen.

Marmerlook plakfolie - blog Interieurliefhebster

Marmerlook plakfolie - blog Interieurliefhebster

  • Stap 7: Herhaal stap 5 en 6 aan de andere lange zijde. Neem de tijd met de hoekjes, die wil je natuurlijk zo netjes mogelijk hebben. Ik wel tenminste 😉
  • Stap 8: De twee korte kanten plak je dan als laatste naar binnen.
  • Stap 9: Controle, check nog even of je echt geen bubbeltjes tegenkomt. 
  • Stap 10: Klaar, dus stylen maar!!
Marmerlook plakfolie - blog Interieurliefhebster

Ik heb de vensterbank gewoon los neergelegd, dit kan op deze plek. Maar je kan er natuurlijk ook een klein beetje kit tussen doen. Niet te veel, dan kan je hem nog makkelijk losmaken.

Nu hoef ik alleen nog maar de vensterbank in de erker af te maken en dan kan ik weer wat afvinken van het kluslijstje.

Groetjes Mariëlle

Terug naar blog