Zelf maken | Vlaggenlijnen

Zelf maken | Vlaggenlijnen

Voor onze bruiloft heb ik zelf vlaggenlijnen gemaakt en dat wilde ik graag nog even delen.
Heel simpel en zo geef je een persoonlijke draai aan je bruiloft of bijvoorbeeld verjaardagsfeest. Want je kan ze natuurlijk voor iedere gelegenheid maken.
Ik heb twee verschillende vlaggenlijnen gemaakt, namelijk eentje met rechthoekige vlaggetjes en een met tassels.

Op de foto's zie je ook nog een vlaggenlijn met gouden punten. Deze heb ik bij de Wibra gehaald en de gouden en witte lampionnen zijn bij Bellatio besteld. Zo hadden we sfeervolle en persoonlijke versiering tegen een lage prijs. 

Vlaggenlijn met rechthoekige vlaggen

Benodigdheden:

 • Breed lint
 • Kanten stof (tip haal de stof Sunrid bij Ikea, € 0,99 /m)
 • Schaar
 • Wit garen
 • Naaimachine
 • Strijkbout
Ik heb 12 meter lint gekocht en dit eerst dubbel gevouwen en gestreken. Dit is wel handig omdat je dan later de vlaggetjes er makkelijk tussen kan vast naaien met de naaimachine.

Dan ga je de vlaggetjes uit de stof knippen. Een goede stofschaar is wel een aanrader. De stof heb ik gewoon een paar keer dubbel gevouwen en ben gaan knippen, dus niets van tevoren afgemeten. Dat scheeltje veel tijd.

Daarna ben ik achter de naaimachine gaan zitten om het dubbel gevouwen lint vast te stikken met de vlaggetjes ertussen. Hiervoor heb ik de afstand van het vlaggetje zelf als lege ruimte gekozen. Zo maak je vrij snel een leuke vlaggenlijn. Na de bruiloft heb ik hem bewaard en ik hang hem binnenkort weer op tijdens de verjaardag van onze dochter.

     

Vlaggenlijn met tassels

Benodigdheden
 • Lint
 • Kanten stof (ik heb weer Sunrid van Ikea gebruikt)
 • Schaar
 • Naald en draad of een naaimachine
 • Goudkleurig draad (of een andere gewenste kleur)
Knip de stroken in de gewenste lengte en maak ze vast met een stukje draad. Heel simpel dus! Dit herhaal je totdat je gehele lint vol is gehangen. Maak het niet te lang, want dan wordt het wel wat zwaar.

Met de naaimachine kan je de stof eventueel nog vastzetten aan het lint, dus iedere tassel maak je dan vast. Ik heb dit wel met de naaimachine gedaan. Dit kan ook heel gemakkelijk met de hand, want je hoeft het echt maar met een paar steken vast te zetten.


 
Na de bruiloft hebben we alle versiering weer mee naar huis genomen. Een van de vlaggenlijnen heb ik onlangs met de verjaardag van mijn dochter weer thuis opgehangen.
En deze vlaggenlijnen zijn trouwens ook erg leuk om tijdens de feestdagen op te hangen!
Lieve groet,
Mariëlle
Terug naar blog