Inspiratie | Upgrade je keuken met stijlvolle theedoeken

Inspiratie | Upgrade je keuken met stijlvolle theedoeken

Theedoeken

Wie heeft ze nou niet in huis? Volgens mij heeft echt bijna iedereen wel een of meerdere theedoeken in huis. Gebruik je ze niet voor de vaat dan is het vaak wel voor het schoonmaken. Dat doe ik met mijn oude en bijna versleten theedoeken tenminste wel. Zo worden ze net nog iets langer gebruikt. 

Vaak is je theedoek dus in de keuken te zien, waarom zou je dan ook niet een mooi exemplaar ophangen welke helemaal past bij je interieur? En gelukkig zijn die er ook!

gekleurde theedoeken H.Skjalm P

In mijn webshop kan je een aantal theedoeken vinden met fijne grafische patronen. Ze hebben een effen kleur, maar door het patroon zit er toch een leuke twist in. Zo kan je ook meerdere kleuren combineren van hetzelfde patroon.

Biologisch katoen

Ik merkte ook dat de vraag naar biologische en natuurlijke producten toenam. En dat zie ik inmiddels ook terug bij de leveranciers van de verschillende woonaccessoires die ik inkoop. Neem nou H. Skjalm P, dit is echt een prachtig Deens merk. Mijn theedoeken collectie koop ik dus ook ben hen in (mocht je nou een andere theedoek zien welke je graag in mijn webshop zou zien neem dan gerust contact op). 
Bij H. Skjalm P. ontwikkelen ze steeds vaker producten met het GOTS certificaat. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Als een product dit label heeft dan is dit beter voor het milieu, maar ook de arbeidsomstandigheden en salarissen voor de producenten moeten aan verschillende eisen voldoen.
De nieuwste theedoeken collectie heet daarom ook TOMORROW MATTERS en is kenmerkend voor een hele reeks aan duurzame producten.

theedoeken Hans van H. Skjalm P
 

GOTS wat is dat precies?

Een theedoek gemaakt van GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd katoen is onmisbaar in je keuken om verschillende redenen:

  1. Milieuvriendelijk: GOTS-katoen is biologisch geproduceerd zonder de toepassing van schadelijke chemicaliën, pesticiden of herbiciden. Dit is beter voor het milieu en voor de gezondheid van de boeren die het verbouwen.

  2. Duurzaam: GOTS-katoen is van hoge kwaliteit en duurzaam, waardoor de theedoek langer meegaat.

  3. Sociaal verantwoord: GOTS eist dat fabrikanten hoge arbeidsnormen in acht nemen, waardoor de arbeidsomstandigheden van de arbeiders die de theedoeken maken verbeterd worden.

  4. Natuurlijk en hypo-allergeen: GOTS-katoen is een natuurlijk materiaal dat geen chemicaliën bevat en daarom hypo-allergeen is. Dit maakt het veilig voor gebruik in de keuken en voor mensen met een gevoelige huid.

  5. Absorberend: GOTS-katoen heeft een hoge absorberende capaciteit, waardoor de theedoek perfect is voor het opdrogen van vaat en het opvangen van kruimels.

Theedoeken van GOTS katoen

Dé tip voor je theedoek

Als laatste geef ik je nog een fijne tip voor je theedoeken. En dat is voor alle theedoeken of ze nou een GOTS certificaat hebben of niet.
Om de waterabsorptie en de kleurvastheid van een theedoeken namelijk te verbeteren is het goed om de theedoeken 12 uur lang in koud water te laten weken en daarna te wassen op 40 tot 60 graden. Maar eigenlijk is het beter voor het milieu om op 30 graden te wassen, al snap ik trouwens dat dit niet altijd werkt als je theedoek heel vies is. Gebruik bij het wassen sowieso géén wasverzachter.
Ik heb het zelf getest en het werkt! Check ook mijn reel op Instagram die ik hiervan heb gemaakt.

Liefs Mariëlle
Terug naar blog