Inspiratie | Pasen op z’n Japans!

Inspiratie | Pasen op z’n Japans!

 
Haal je eetstokjes maar onder het stof vandaan!

Dit jaar vieren we Pasen met een vleugje Japan, dus die eetstokjes kan je dan goed gebruiken. Heb je nou geen eetstokjes in huis lees dan vooral verder. Er komen een paar hele mooie voorbij. En bestek mag natuurlijk ook altijd ;-)

Pasen is een belangrijk feest dat wereldwijd gevierd wordt, zelfs in Japan. Niet zo uitbundig als bij ons in het Westen, maar dat betekent niet dat er geen manieren zijn om het te vieren. Dus dit jaar geef ik je samen met Ingrid van Roppongi tips om thuis een paastafel met Japanse details te creëren. En dan gaat het niet alleen om de tafeldecoratie, maar ook om overheerlijke paasrecepten.

Tafeldecoratie met een vleugje Japan

 1. Origami paaskonijntjes om met paaseitjes te vullen, ze zijn echt te leuk en zeker als je hiervoor het origamipapier met Cherry Blossoms voor gebruikt. Een uitdagende DIY die heel veel indruk zal maken op jouw paastafel! En mijn dochter heeft speciaal voor jullie een YouTube video gemaakt. Deze heb ik op mijn kanaal geplaatst. Dus ere wie ere toekomt, mijn dochter heeft bijna alle konijntjes gemaakt.

  Paas konijntje van origamipapier

  Je kan de paaskonijntjes dus op tafel zetten en wat gezellige paaseitjes in het bakje doen. Maar je kan ze ook ophangen. Ik heb een heel klein gaatje gemaakt en daar goudkleurig metaaldraad doorheen gehaald.

  Paaskonijntje origami papier

 2. Mix en match je servies! Wissel mooie borden van Archive Studio (zal ik ze aan de webshop toevoegen?? Laat het me zeker weten!) af met grote en kleine borden van Tokyo Design Studio. Serveer je soep in mooie Japanse kommetjes en de nieuwe blauw kopjes van Archive Studio matchen daar perfect bij. De kommen van dit leuke merk kan je ook voor gezellige paaskoekjes gebruiken. 

  Japanse borden  
  cappuccino mok blauw
 3. Paastakken mogen natuurlijk ook niet ontbreken op jouw paastafel. Kies een mooie vaas, zet er vrolijke takken in en hang er wat van bovenstaande origami konijntjes in. Kijk ook wat het verschil in kleur kan doen met de beleving van je paastafel.

  paastakken

  Paastakken en paastafel

 4. Nog even over die kleuren. Eigenlijk hebben we twee paastafels voor jullie op de foto gezet, De ene paastafel is wat rustiger, het blauw is mooi op elkaar afgestemd en de bruine vaas maakt dit mooi af. Dit geeft een rustige uitstraling. 

  Vaas bruin - paastafel

  Zet je dan ineens een oranje vaas op tafel en voeg je mooie terracotta kopjes toe dan krijg je ineens een hele andere uitstraling. De kleurrijke furoshiki met gekookte eitjes maakt het helemaal af. Welke tafel zou jij kiezen? Oh en heb je wel gezien dat het bestek is vervangen door mooie Japanse eetstokjes. Ik kan daar nog steeds niet zo goed mee omgaan, maar blijven proberen toch?

  Kleurrijke paastafel

  furoshiki

Paasrecepten om van te smullen

 1. White Chocolate Matcha Cheesecake, bij het woord alleen al gaan je smaakpapillen op scherp. Matcha, de groene poederthee is een perfect ingrediënt voor taarten, cakes en koekjes. En ik heb de cheescake geproefd, nou deze was echt heerlijk. De rest van mijn gezin heeft er ook lekker van gesmuld. Het recept kan je vinden op het blog van Ingrid. De matcha cheescake kan je dus perfect serveren op een mooie marmeren plank. Deze snijplank heeft de kleur beige, maar er zijn meerdere kleuren in mijn shop verkrijgbaar.

  Matcha cheescake

  Matcha cheescake op marmeren plank


 2. Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken op dit feest, vandaar dit recept voor een eitje net even anders: tamagoyaki. Het is een zoete opgerolde omelet, in laagjes, waar een speciale tamagoyaki pan voor bestaat. Maar je kan hem ook gewoon in een ronde koekenpan bakken. Hij wordt dan iets minder dik, maar smaakt net zo lekker. En ook dat klopt echt, want Ingrid had ook dit gerecht zelf gemaakt. Echt smullen! Het complete recept voor de tamagoyaki vind je hier.

  Japanse omelet

 3. Verras je tafelgenoten en serveer verschillende Japanse theesoorten bij je lunch of brunch. Er valt namelijk genoeg te kiezen zoals de “gewone” sencha (groene thee), genmaicha (groene thee met gepofte rijst), sencha met ginger en lemon (groene thee met gember en citroen) en hojicha (geroosterde groene thee). En die thee serveer je natuurlijk in een tof kopje!

  japanse paastafel - cappuccino mok

  paastafel Interieurliefhebster

Deel jouw paasfeest met iedereen!

Geef een Japanse twist aan Pasen met deze tips voor tafeldecoratie en paasrecepten. Of je nu wel of niet geïnteresseerd bent in de Japanse cultuur, deze tips helpen je sowieso om een heerlijke en feestelijke Pasen te vieren. Heb je een konijntje gevouwen, een cheesecake gemaakt of lekkere Japanse thee gedronken vergeet dan niet om jouw resultaat te delen op sociale media met de hashtag #JapansPasen, zo inspireer je anderen om ook een Japanse twist te geven aan hun Pasen.

Ook namens Ingrid wens ik jullie hele mooie Paasdagen.

Lieve groet,
Mariëlle

Terug naar blog