Inspiratie | Dit is pas ‘echt’ Japandi stijl

Inspiratie | Dit is pas ‘echt’ Japandi stijl

Je leest het in alle woonbladen, de Japandi woonstijl is het momenteel helemaal. Mocht je denken nou dat ken ik helemaal niet, daarom toch nog even een korte toelichting. Japandi is een samenvoeging van de Scandinavische woonstijl en de Japanse woonstijl. 

Hoe je dit voor je moet zien? Neem de Scandinavische woonstijl, die is stijlvol, licht en met natuurlijke tinten. Ook heeft je interieur dan vaak pasteltinten. En juist die pasteltinten zie je niet in de Japandi stijl. Deze pasteltinten worden dan vervangen door meer zwart en donkere tinten hout. 

Nōren

Nu heb ik iets nieuws gekocht voor in huis en eigenlijk is dat de ‘echte’ Japandi woonstijl. Ik zeg het dus met een knipoog, want… (tromgeroffel :-)) zie hier mijn Japanse wandkleed! Dit wandkleed kwam ik tegen bij Roppongi, een webshop met alleen maar Japanse producten. Echt een mega aanrader! Dus neem zeker een kijkje. (No spon, trouwens)

Waarom ik voor dit wandkleed koos? Dit is voor mij het ultieme lentegevoel, een bloeiende bloesem. Maar klein probleempje altijd, mijn man kan niet tegen deze fijne bloeiende bloemetjes. Dus kan ik ze nooit in huis neerzetten zo aan het begin van de lente.

Tot ik dus dit wandkleed tegenkwam, wat eigenlijk helemaal geen wandkleed is. Het is een Japanse nōren, een gordijn wat ze gebruiken om in de deuropening te hangen. Daarom is hij in het midden ook een stukje open, zodat je er makkelijk doorheen kan lopen. Nou dacht ik gelijk, die wil ik aan de muur! En hij hangt, al is het tijdelijk, nu bij de tafel. Voor de volgers, het andere wandkleed bewaar ik ook hoor. Die hangt nu in de slaapkamer, totdat alles in de verhuisdoos gaat omdat we over een paar weken gaan verhuizen.

Ik heb de nōren opgehangen met 3 kleine spijkertjes, perfect. Een mooi latje of een bamboestok is bijvoorbeeld ook een mogelijkheid voor het ophangen. Of als je hem toch ergens tussen wil hangen is een douchestang perfect.Nu snap je vast ook die knipoog, want deze pasteltint is typisch voor de Scandinavische woonstijl en het gordijn komt uit Japan. Zo heb je een ‘echte’ Japandi stijl ;-)

P.s. de marmeren snijplank, het roze kopje en de theedoek kan je vinden in de webshop.

Geniet van de lente!

Lieve groet,
Mariëlle


Terug naar blog