Inspiratie | 5 tips om je interieur op te frissen na de feestdagen

Inspiratie | 5 tips om je interieur op te frissen na de feestdagen

De maand december zit er weer op! Het was een maand vol met cadeautjes, lekker eten en gezelligheid. Maar ook met een kerstboom, kerstdecoratie en oliebollen. Die kerstboom is inmiddels de deur uit en vind ik het fijn om het huis weer even lekker op te frissen zo aan het begin van 2023. Met deze 5 tips kan je fris het nieuwe jaar starten:
 1. Verwijder overtollige decoratie en knutselwerkjes: na de feestdagen kan het interieur soms een beetje rommelig ogen door alle extra decoratie en knutselwerkjes. Neem de tijd om alles wat je niet meer nodig hebt te verwijderen en op te ruimen. Dit geeft meteen een opgeruimd en fris gevoel. Zo hoef je ook niet bang te zijn dat je iets kwijtraakt of over het hoofd ziet wanneer je het interieur opruimt.

 2. Maak het huis schoon: na alle feestelijkheden is het huis waarschijnlijk wel toe aan een goede beurt. Maak het huis grondig schoon, zodat alle vuil en stof verwijderd wordt. Dit betekent dat je niet alleen het stof afneemt, maar ook het stof van de meubels afveegt en de vloeren stofzuigt en dweilt. Zo ziet het huis er meteen een stuk frisser uit. Zit je op Instagram, kijk dan zeker eens bij Ellie van @thuisbijmij. Zij heeft echt super schoonmaak tips voor je.

 3. Verander de accessoires: een eenvoudige manier om het interieur op te frissen is door de accessoires te vervangen. Zoek bijvoorbeeld nieuwe kussens, plaids of vazen uit om het interieur een nieuwe look te geven. Vergeet ook niet de accessoires in je keuken. Mooie koffie kopjes en stijlvolle snijplanken zorgen voor een fijne uitstraling.

  kopjes en mokjes voor een fris interieur

 4. Voeg groen toe: planten en bloemen zijn een mooie manier om het interieur op te vrolijken. Kies voor groene planten of bloemen in levendige kleuren om het interieur op te fleuren. Planten hebben bovendien ook nog eens een positief effect op de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit in huis, dus het is niet alleen maar een mooie toevoeging. Zorg wel dat je planten kiest die bij het licht in huis passen, zodat ze niet te snel uitdrogen of juist te veel water krijgen.

  bloembollen voor binnen

  Nog een extra tip! Hou je niet van echte planten, neem eens een kijkje op de afdeling kunstbloemen van Ikea of wat dacht je van deze orchidee van Lego. Nog leuk om te maken ook. Het roze past perfect bij het handgemaakte potje van Laulabel. orchidee lego en potje Laulabel

 5. Verander de verlichting: de verlichting kan een grote impact hebben op de sfeer in het huis. Probeer daarom verschillende lampen en lichtbronnen te gebruiken om het interieur op te frissen. Zo kun je bijvoorbeeld kaarsen of lampen met een zacht licht gebruiken om een gezellige sfeer te creëren. Ook kun je kiezen voor lampen die van kleur kunnen veranderen.

  kaars Interieurliefhebster

Ik wens jullie alle goeds voor een fris en gezond 2023!

Liefs Mariëlle

Terug naar blog